Telefonda konuşurken nelere dikkat edilmelidir?
Konuşurken ahizeyi ağza yaklaştırmalı ve ahize ile dudaklar arasındaki mesafe 2,5-3 cm’den fazla olmamalıdır. Konuşma, sanki karşınızdaki biriyle konuşuyormuşsunuz gibi normal bir ses tonuyla yapılmalıdır. Yumuşak bir ses ve doğru ifade olmazsa olmazdır. Amaç, telefon görüşmeye açıkken bekleme modunda kalmasını önlemektir.
Telefon kullanırken dikkat etmemiz gereken 4 tane kural nedir?
Cep telefonunuzu daha ergonomik şekilde nasıl kullanırsınız: Cep telefonunuzu kullanırken başınızı eğmek yerine, ekranı okurken telefonunuzu çene hizasına veya biraz altına kaldırın. … Mesaj veya e-posta yazarken baş parmağınız yerine diğer parmaklarınızı kullanmayı deneyin…•18 Eylül 2020
Telefon görüşmelerinde uyulması gereken kuralları nelerdir?
Kayıt) Amirler sekreter aracılığıyla aranmalıdır. b) Arayan kişi önce kendini tanıtmalıdır. c) Amir telefonda konuşurken odasına girmenize izin verilmez. d) Amirle konuşurken amirin ofisten ayrılmasına izin verilmez. Amir telefonu kapatana kadar beklemelidir. e) Meslektaş ve amirle yapılan konuşmanın başında ve sonunda saygı ifadeleri kullanılmalıdır.
Telefonu doğru kullanmak için neler yapmalıyız?
Cep telefonunuzu daha uzun süre kullanmak için ne yapmalısınız? … Dikkatli kullanmalısınız. … Cihazınızı temiz tutun. … Orijinal olmayan pil kullanmayın. … Pil ömrünü uzatmak için güç tasarrufu modunu kullanın. … İhtiyacınız olmayan uygulamaları ve içerikleri silin.
Konuşurken nelere dikkat etmeliyiz?
Etkili konuşmanın 7 yolu. Kendinizi hazırlayın. Etkili bir konuşma yapmak için öncelikle ne söylemek istediğinizi hazırlamalısınız. … göz teması kurun. … beden dilinizi doğru kullanın. … ses tonunuza dikkat edin. … konuşurken mesajdan uzaklaşmayın. … dikkat çekin. … çok fazla şey söylemeyin.
Konuşmada dikkat edilecek hususlar nelerdir?
Konuşurken dikkat edilmesi gerekenler: Konuşma diline hakim olun ve herkesin anlayabileceği şekilde Türkçe ifade edin. Kelimeleri doğru telaffuz edin.
Cep telefonunun zararlarından nasıl korunuruz?
Cep telefonlarını sohbet için kullanmayın ve mümkünse kullanmadığınız zamanlarda kapatın. Kalbinizin üzerinde veya göğsünüzde açıkça taşımamaya dikkat edin. Kalp pili olan kişilerin telefonu taşımaları önerilmez. Cep telefonu kullanırken kablolu kulaklık kullandığınızdan emin olun.
Uyurken telefon ne kadar uzakta olmalı?
9- Bebek odalarında, yatak odalarında ve çocukların yakınında cep telefonları bulundurulmamalıdır. 10- Uyurken cep telefonları kapatılmalıdır. Aksi takdirde yataktan en az 1 m uzağa yerleştirilmesi önerilir. 11- Hareket eden araçlarda cep telefonu kullanılması ve taşınması önerilmez.
Cep telefonu kullanırken zarar görmemek için dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir?
Nettel GündemCep telefonu alırken SAR değeri düşük cep telefonlarını tercih etmelisiniz. … Arama yaparken kulaklık kullanmalısınız. … Hamile kadınların cep telefonu kullanmamaları tavsiye edilir. … Hala büyüme ve gelişme aşamasında olan çocukların cep telefonu kullanmasına izin verilmemeli ve akıllı telefon kullanma yaşı ertelenmelidir. Daha fazla makale…•28 Nisan 2020
Konuşurken dikkat edilmesi gereken görgü kuralları nelerdir?
Dedikodudan kaçının. … Kimseye duymak istemedikleri hiçbir şeyi söylemeyin. … Şişmanlığından şikayet eden birine asla “Biraz kilo almışsın.” demeyin. Asla birine “Anlıyor musun?” demeyin. “Bugün seni çok iyi gördüm.” deyin. Konuşmayı tekelleştirmeyin.Daha fazla makale…•5 Kasım 2024
Başkalarının yanında konuşurken dikkat etmemiz gerekenler nelerdir?
Makalemizde sunduğumuz ipuçlarıyla, topluluk önünde konuşurken kendinizi çok daha rahat hissedecek ve konuşmanızdan önce bile izleyicilerle bağlantı kuracaksınız. … Kendinize güvenin ve dik durun. … Tutkunuzu gösterin. … Göz teması kurun ve beden dilinize dikkat edin. … Yavaş konuşun. … İzleyicilerinizin dikkatini çekin.Daha fazla makale…•20 Eylül 2022
Telefonu ilk kim kapatır?
Ve unutmayın: Telefonu kim açarsa önce o kapatır. Ancak, patronunuzla telefondaysanız, o açmadan önce telefonu kapatmayın. Patronlarınızı sekreter veya santral aracılığıyla aramayın. Rütbe ve statü olarak daha düşük olanların patronlarını ararken sekreter veya santral kullanmaları uygun değildir.
Telefon kullanırken nelere dikkat etmeliyiz görgü kuralları?
TELEFON ADABI. “ADAB” 1- Telefonun üç kereden fazla çalmasına izin verilmemelidir. 2- Telefon görüşmelerinin saatine dikkat edilmelidir. Acil bir durum olmadığı sürece çok geç veya çok erken aramak uygun değildir. 3- Görüşmeler mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır.
Cep telefonu kullanımının sağlığımıza etkileri nelerdir?
Cep telefonlarının yoğun kullanımının en azından beyin yorgunluğuna yol açtığı neredeyse kesindir. Ayrıca baş ağrısı, uyku bozuklukları, hafıza sorunları, şiddetli stres ve yorgunluk, konsantrasyon ve dikkat eksikliği gibi şikayetlere yol açabilir.
Telefona bakarken nelere dikkat etmeliyiz?
Çoğumuz çalışırken veya cep telefonumuz veya tabletimizle vakit geçirirken ahizeyi kapalı tutarız. Ancak bu durumda, boynumuzu sürekli öne eğmek zorunda kalırız ve bu da bir süre sonra boyundan enseye doğru yayılan ağrıya yol açar. Telefona göz hizasında bakmalı ve boynunuzu öne eğmemelisiniz.
Konuşurken görgü kuralları nelerdir?
Eğitim Konuştuğunuz kişiye dikkat edin, saygılı olun ve övünmeyin. … Samimi olun ve yapmacıklıktan kaçının. … Yer, zaman, durum ve muhatabınıza uygun bir konu seçin ve saçma sapan konuşmayın. … Çevrenizdekilere sık sık öğüt vermeye çalışmayın. … Konuşurken kelime seçiminize, doğru telaffuzunuza ve ses tonuna dikkat edin.
İletişimde nelere dikkat etmeliyiz?
Etkili iletişim becerileri: Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyabilme, göz teması, hitap, ses yüksekliği vb. konularda karar verebilme.
Başkalarının yanında konuşurken nelere dikkat etmeliyiz?
Makalemizde sunduğumuz ipuçlarıyla, topluluk önünde konuşurken kendinizi çok daha rahat hissedecek ve konuşmanızdan önce bile izleyicilerle bağlantı kuracaksınız. … Kendinize güvenin ve dik durun. … Tutkunuzu gösterin. … Göz teması kurun ve beden dilinize dikkat edin. … Yavaş konuşun. … İzleyicilerinizin dikkatini çekin.Daha fazla makale…•20 Eylül 2022
Konuşma adabı kuralları nelerdir?
Konuşma görgü kuralları Konuşmaya sakin ve saygılı bir şekilde başlamalıyız. Konuşurken yüksek sesle konuşmamalı veya bağırmamalıyız. Konuşurken diğer kişinin sözünü kesmemeliyiz. Daha fazla makale…