İçeriğe geç

Kyk Yurdunda Kalmayan Biri Misafir Olarak Kalabilir Mi

Öğrenci olmayanlar KYK’da kalabilir mi?

Öğrenci olmayanlar özel öğrenci yurtlarında kalabilir mi? HAYIR. Sadece resmi eğitim gören öğrenciler özel öğrenci yurtlarında kalabilir.

KYK misafir öğrenci ücreti ne kadar?

Bu yıl alınan kararla biz misafir öğrenciler olarak 120₺ ödüyoruz, bunun 80₺’si akşam yemeği, 40₺’si kahvaltı için. Sadece yemeğe ayda 3600₺ harcanıyor ve bu ücret öğrenciler için çok yüksek.

KYK yurdu çıkmayanlar ne yapacak?

KYK yurtlarına yerleştirilemeyen öğrenciler genellikle yeniden başvuru yapma hakkına sahiptir. İlk başvuruda değerlendirilemeyen öğrenciler genellikle sonraki yerleştirme dönemlerinde veya bir sonraki başvuru döneminde yeniden başvuruda bulunabilirler. Her yıl KYK tarafından belirlenen başvuru ve yerleştirme takvimini takip etmek önemlidir.

KYK’da sivil kalabilir mi?

Birincisi, üniversite öğrencisi olmayanların yurtta kalması güvenlik ihlali olduğu için uygun değildir.

KYK’da kimler misafir olarak kalabilir?

KYK yurtlarında misafir olarak kalma şartları KYK yurtlarında kimler misafir olarak kalabilir? Okullarının sınavlarına giren ve aynı zamanda üniversite eğitimlerine devam eden öğrenciler KYK yurtlarında misafir olarak kalabilirler.

KYK misafir öğrenci izin hakkı kaç gün?

KYK yurtlarında tatil süresi 30 günden 45 güne çıkarıldı.

KYK’da misafir öğrenciler yemek yiyebilir mi?

Kredi kuruluşları ve yurtlardan gelen misafir öğrenciler yemek yardımı alamazlar! KYK’da misafir öğrenci olarak kalıyorum.

KYK yedekte kalanlar ne yapmalı?

Yedek listeden yurda yerleşen öğrenciler, ilk kayıt ücretini ödedikten hemen sonra yurtta kalmaya başlamalı; yurtta geceleme imkânı olmayan öğrenciler ise yurt yönetiminden izin almalıdır.

KYK yurdunda misafir öğrenci internet kullanabilir mi?

GSB Wi-Fi’yi kullanmak isteyen misafirler, GSB web sitesinden veya GSB kampüsündeki resepsiyonlardan edinebilecekleri misafir kodunu kullanarak giriş yapabilirler.

KYK misafirhanesinde nasıl kalınır?

Yaşamak istediğiniz şehirdeki İl Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü’nü arayarak veya şahsen görüşerek bilgi alabilirsiniz. İl Müdürlüğü’ne durumunuza ilişkin sınav veya staj belgenizi sunmanız gerekmektedir. Sadece görevli yurtta kalabilirsiniz. Yurt seçimi yapamazsınız.

Nöbetçi yurtta nasıl kalınır?

Çalışma amaçlı yurtta gece kalmak isteyen öğrencilerin ilgili belgelerle (sınav, staj belgesi vb.) bölge müdürlüğüne veya yurda başvurmaları gerekmektedir. Nöbetçi yurtlarda gece kalmak için yurt öğrencisi olma zorunluluğu yoktur.

Ara tatilde KYK’da kalınır mı?

Yurt yarıyıl tatilinde açık mı? Evet, yurtlarımız yarıyıl tatilinde açıktır. Oy verin! Oy verin!

Evliyken KYK’da kalınır mı?

Çalışmanın yurt ücretlerini de kapsadığı, kurum yurtlarında kalan evli öğrencilerin herhangi bir ücret ödemeyecekleri ve ücretsiz konaklama imkânlarından yararlanacakları belirtildi. Yurtlarda kalan 310.000 öğrenciden 489’u evli öğrencilerdir.

KYK cuma gecesi izinden düşer mi?

KYK yurt binasında hafta sonu izni almam gerekir mi? KYK yurt binasında kalan öğrenciler hafta sonları izin alma hakkına sahiptir ancak personele ve yetkili kişilere bilgi vermelidir. Öğrencilerin aldığı hafta sonu izni normal tatil veya devamsızlık haklarına dahil edilmez.

KYK’da kaç gün devamsızlık hakkı var?

Devamsızlık süresi mazeretsiz (bildirimsiz) 10 gün, engellilik halinde (bildirimli) 20 gün olmak üzere toplam 30 gündür. Ancak aşağıda sayılan bazı özel hallerde bu süre 60 güne kadar uzayabilir.

KYK yurtlarında kimler kalamaz?

Devlet pansiyonunda kimler kalamaz? Yüksek öğrenim kurumlarında resmi eğitim almayanlar, sabıka kaydı bulunan ve taksirli suç işlememiş olanlar, aynı şehirde ailesiyle birlikte yaşayanlar, geliri asgari ücret seviyesinin üstünde olanlar, Daha fazla makale…•2 Haziran 2023

KYK yurduna kimler girebilir?

KREDİ VE BARINMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yurtlarda barınma koşulları: a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak. b) Öğrencinin öğrenim gördüğü kurum veya programın, öğrencinin ve ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında olması.

KYK yurtlarında kimler ücretsiz kalabilir?

Anne ve babası vefat eden 25 yaş altı öğrenciler, ortaokul veya dengi öğrenimini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yurtlarında tamamlayan öğrenciler ile devlet koruması altında bulunan öğrenciler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yurtlarında ücretsiz konaklama hakkına sahiptir.

KYK yurdu kime çıkmaz?

Kamu çalışanı olmamalıdır. Kamusal alanlarda yaşamasını engelleyecek herhangi bir zihinsel veya psikolojik rahatsızlığının olmadığını ve bulaşıcı bir hastalığının olmadığını beyan etmelidir. Yurt yeri başvurusunda bulunduğu tarihte 30 yaşından büyük olmamalıdır. Bu şartları sağlamayanlara KYK yurdu verilmeyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir