Abdest aldıktan sonra akıntı gelmesi abdesti bozar mı?
Bu akıntı rahimden değil, alttan gelir ve necis maddelerle karışmaz. Bu sebeple temiz olduğu düşünülen bir akıntı abdesti bozmaz ve ketenle kirlenmesi de namaza mani olmaz.
Vajinadan gelen akıntı namaz abdestini bozar mı?
Fıkıh kaynaklarında tercih edilen görüşe göre rutûbetü’l-ferc’in temiz olduğu (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 1/166) ve iç çamaşırına bulaşmasının namaza mani olmadığı belirtilmiştir. Dolayısıyla tampon veya ped kullanma zorunluluğu yoktur.
İç çamaşırına akıntı değerse namaz kılınır mı?
İdrar kaçırma halinde özür yoksa abdest sahih olmaz. Bunun için idrarın vücuttan tamamen çıkmasını beklemek ve bunu biraz hareket ederek, yürüyerek veya öksürerek yapmak gerekir (İbn Abidîn, Reddü’l-muhtar, 1, 344-345).
İdrar yolundan gelen akıntı abdesti bozar mı?
Özet: Fıkıh kitaplarına göre, sebileyn’den (vücudun dışına açılan iki boşaltım deliğinden) çıkan her şey abdesti bozar.
Zevk suyu iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?
Bu bağlamda, özürlü bir kimsenin iç çamaşırına kan, irin, idrar ve irin bulaşması, özür devam ettiği sürece onun namaz kılmasına engel değildir.
İç çamaşırda ıslaklık gusül gerektirir mi?
Eğer ıslaklığı fark ederse.’ cevabını verdi.” (Ebû Dâvud, Taheret, 93 [237]; Nesâî, Taheret, 131 [196]; bkz. Müslim, Hayiz, 32-33 [313-314]). Bu sebeple kadınlar da erkekler gibi felçten sonra iç çamaşırlarında ıslaklık gördüklerinde abdest almalıdırlar.
Vajinadan hava çıkması abdesti bozar mı?
Kadının vajinasından gaz çıkması abdesti bozmaz.
Kadınlarda beyaz akıntı neden olur?
Bazı beyaz akıntılar normaldir, özellikle adet döngüsünün başında veya sonunda. Ancak akıntı kaşıntılıysa ve kalın, sütlü-lor benzeri bir kıvama veya görünüme sahipse, normal değildir ve tedavi edilmesi gerekir. Bu tür akıntılar genellikle bir mantar enfeksiyonunun belirtisi olabilir.
Kadınlarda sümük gibi akıntı ne anlama gelir?
Rahim ağzından gelen bu mukuslu ve berrak akıntı, hormonlarla ilişkili olduğu için belirli zamanlarda artar. Muayenede anormallik yoksa, normal kabul edilir. Ancak, tüm akıntılar sağlıklı vajinal akıntı değildir.
Akıntı hangi renk olursa namaz kılınır?
Pamuk çıkarıldıktan sonra temizse, adetten temiz demektir. Bu durumda abdest alır ve sonra namaz kılar. Pamuk kırmızı, sarı veya kahverengi (çamurlu) ise namaz kılmaz.
Kirli iç çamaşırıyla namaz kılınır mı?
Namazın şartlarından biri de necasetten temizlenmektir. Kişinin elbisesinde, vücudunda ve namaz kılmak istediği yerde, avuç içi hariç, kan veya idrar gibi necaset varsa veya daha fazla ise, namazı kılamaz. Bu miktardan az necaset ruhsat kapsamındadır ve namaza engel teşkil etmez.
Çok az leke geldi namaz kılınır mı?
Düzenli adet gören bir kadının adetinden önce gördüğü leke, adet kanaması sayılır ve o andan itibaren adetinin sonuna kadar adetli kadın sayılır. Bu nedenle leke görülen günlerde namaz kılınmaz ve oruç tutulmaz.
Hangi akıntı abdesti bozmaz?
Kulak, göbek ve gözlerden ağrı ve rahatsızlık olmaksızın gelen akıntı abdesti bozmaz. Ancak akıntıya ağrı da eşlik ediyorsa Hanefilere göre abdest bozulur. Çünkü ağrı, yaranın varlığına delildir. Yaradan akan sıvı da abdesti bozar (İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, 1/147).
Mezi ile namaz kılınır mı?
Allah’a hamd olsun. Birincisi: Mezi, şehvetli arzu gerçekleştiğinde yapışkan bir sıvı akar. Bu sıvı necistir ve abdesti bozar.
Namazdan sonra mezi gelmesi namazı bozar mı?
Bir kimse namaz kılarken, namazdan sonra kendisinden bir sıvı veya idrar geldiğini görse, şu ayrıntıya bakar: Eğer bu sıvının namaz esnasında çıktığından emin olursa, namazı iade eder ve tekrar abdest alır. İdrar veya meziyi temizler ve yıkar, sonra abdest alır ve namazı iade eder.
Gusül aldıktan sonra gelen kahverengi akıntı guslü bozar mı?
Kahverengi, bulanık sıvıya gelince, bildiğimiz gibi, adetten temizlendikten sonra görülürse temiz kabul edilir, ancak bunun için sadece abdest gerekir. Eğer bu sıvıyı adet günlerinde görürse, adet kanıdır.
Vajinadan baloncuk çıkması abdesti bozar mı?
Nitekim İlmi Araştırmalar ve Fetva Daimi Komisyonu’na, namaz esnasında kadının avret mahallerinden rüzgar çıkmasının hükmü sorulmuş, komisyon şu cevabı vermiştir: “Bu durum abdesti bozmaz.”
Kirli iç çamaşırıyla namaz kılınır mı?
Namazın şartlarından biri de necasetten temizlenmektir. Kişinin elbisesinde, vücudunda ve namaz kılmak istediği yerde, avuç içi hariç, kan veya idrar gibi necaset varsa veya daha fazla ise, namazı kılamaz. Bu miktardan az necaset ruhsat kapsamındadır ve namaza engel teşkil etmez.
Mezi titreyerek gelir mi?
Eğer meni gelmezse ama mezi denilen sıvı gelirse gusül gerekmez. Meni titrer ve kasılmalar olur. Mezi mi yoksa sperm mi olduğunu böyle anlarsınız.